17. januar 2019
Museum Lolland-Falster

Bjørnebrønden med Czarens Hus i baggrunden

Arkitekt Kaare Klint - en ener i dansk arkitektur

Gorm Harkær fortæller i aftenens foredrag om Kaare Klints liv og arbejde, som den betydningsfulde arkitekt han var. Gorm Harkær har gennemført en systematisk registrering af Kaare Klints tegninger og indsamlet oplysninger og fotos om alle hans arbejder.

 

“Baggrunden for foredraget er især, at Kaare Klint har sat sit aftryk på Nykøbing F. med Bjørnebrøndsanlægget, som han sammen med billedhugger Mogens Bøggild stod for i slutningen af 1930’erne. Derudover har Kaare Klints far, P. V. Jensen-Klint, også sat et aftryk på Falster med Gedser kirke, der er opført i 1915”, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. og fortsætter “Vi er spændte på at høre mere om denne person, der på det visuelle plan har haft stor betydning for området. Rent faktisk er Bjørnebrønden med Czarens Hus i baggrunden Kulturmindeforeningen Nykøbings logo”.

 

Arkitekt Gorm Harkær er forfatteren bag tobindsværket En monografi om Kaare Klint: Kaare Klint, udgivet 2010 af KLINTIANA - Center for studier af Kaare Klints arkitektur.

 

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og Kulturmindeforeningen Nykøbing.

 

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Hvornår: 5. februar 2019 kl. 19-21
Pris: foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer

 

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:  Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. på: anulrik@gmail.com