28. marts 2019
Museum Lolland-Falster

Halv million kroner til at skabe historieaktiviteter i boligområder

Museum Lolland-Falster, Helhedsplanen Lindholm og Helhedsplanen Lolland har modtaget 525.000 kroner i støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens kulturpulje for børn og unge. Midlerne skal gå projektet ”Kultur”, som skal danne fællesskaber og identitet gennem involvering i historien og egne boligområder.

 

Museumsformidler og projektleder Anne Elmer fra Museum Lolland-Falster er glad for støtten til projekt, der med egenfinansiering har et samlet budget på 900.000 kroner.

 

Hun forklarer, at projektets primære målgrupper er børn og unge i de medvirkende boligområder. De skal sammen med Museum Lolland-Falster lave arrangementer for familie og venner, hvor de unge, som får titlen ”piloter”, formidler historie om deres lokalområde.

 

Projektet er åbent for alle børn og unge, der ønsker at være piloter, og museets opgave bliver at klæde de børnene og de unge på til opgaven.

 

- Sammen med piloterne finder vi frem til de historier, som de skal formidle, og de vælger selv, hvilke temaer de vil formidle og i hvilken form, sige Anne Elmer og fortsætter:

 

- De kan vælge at lave en byvandring, hvor de fortæller om den lokale historie. De kan lave kreative workshops med fokus på gamle håndværkstraditioner eller events med fokus på gamle lege eller historisk madlavning.

 

Fire boligområder deltager

Meningen med det hele er at give beboerne i såkaldte udsatte boligområder ejerskab til deres egen historie og medvirke til at skabe en historisk bevidsthed og identitet. På længere sigt håber Muesum Lolland-Falster at skabe en referencegruppe blandt de unge i boligområderne, som museet kan sparre med.

 

Projektet begynder den 15. maj og løber frem til foråret 2022. Der gennemføres i alt 32 såkaldte ”kulture” i de tre år projektet løber. Det er tre i hvert af de fire boligområder i de første to år og to i hvert af de fire boligområder i det sidste år.

 

De fire boligområder, som får glæde af projektet er: Boligområdet Lindholm i Nykøbing Falster. Det er Boligforeningen Lollands afdeling i Østre Park og Blæsenborgparken. I Nakskov er det Birkevænget Nørrevænget 1 og 2.

 

For yderligere oplysninger og interview kontakt:

Anne Elmer, museumsformidler Museum Lolland-Falster: Tlf.: 51 21 25 13. e-mail: ae@museumlollandfalster.dk