03. september 2019
Museum Lolland-Falster

Fuglsang Herregaard. Foto: Arnholm

Rundvisning på Fuglsang Herregaard

Rundt på hele Lolland-Falster ligger de smukke, fascinerende og gamle herregårde, som har været et stort omdrejningspunkt for øernes befolkning gennem århundreder. En af disse fantastiske bygninger ligger lidt uden for Nykøbing og hedder Fuglsang Herregaard. 

 

“Det er en stor fornøjelse, at vi har fået mulighed for at komme på rundtur i denne pragtfulde bygning,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for kulturmindeforeningen, og fortsætter, “Rent faktisk er det så utroligt, at der på nuværende tidspunkt ikke er så mange pladser tilbage – så man skal skynde sig, hvis man vil have en plads på turen.”

 

Det Classenske Fideicommis, der er ejer af Fuglsang Herregaard, har været i gang med en totalrenovering af herregårdens hovedbygning til fremtidig benyttelse som forskerrefugium og uddannelsescenter for danske universiteter og kulturinstitutioner. Renoveringen blev påbegyndt i efteråret 2018 og er nu afsluttet og dermed klar til at blive vist frem på rundvisningen d. 5. oktober.

 

“Som formand for Kulturmindeforeningen er det jo personligt en fornøjelse, når jeg ser, at man vælger at bruge tid og ressourcer på at passe på vores gamle bygninger,” afslutter formanden for Kulturmindeforeningen smilende.

 

Kulturmindeforeningen har i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseums Venner planlagt en ”kør-selv-tur” til Fuglsang Herregaard. Her deltager man i en rundvisning i den nyrenoverede hovedbygning med fokus på renoveringen.

 

Hvor: broen til Fuglsang Hovedbygning, Nystedvej 73, 4891 Toreby L.
Hvornår: lørdag den 5. oktober kl. 13.30 - 15.30
Pris: 125 kr. for medlemmer af Kulturmindeforeningen eller Fuglsang Kunstmuseums Venner. 150 kr. for ikke-medlemmer
Tilmelding: senest den 20. september til Marianne Reinhardt på E-mail: reinhardt.mari@outlook.dk eller tlf. 4027 6530. Tilmelding er først gyldig, når deltagerprisen er betalt på Kulturmindeforeningen konto i Nordea Bank: reg. nr. 2650 kontonr. 67557 19879. Husk at skrive navn og ”Rundvisning” i kommentarfeltet (maks. deltagere 25 pers.). Billetter bestilles efter først til mølle-princippet.