26. september 2019
Museum Lolland-Falster

Dansk-tyske kulturarvsdage afholdes for første gang

Samarbejdet om kulturarven og historien hen over Østersøen får et nøk mere. Det sker når Interregprojektet Kurskultur og museumsforbundet NORDMUS arrangerer de første dansk-tyske kulturarvsdage.

 

Det sker den 11-12. oktober i Factory Lodge i Holeby.

 

Projektleder ved Museum Lolland-Falster Dirk Keil forklarer, at Kulturarvsdagene er første store tiltag, som NORDMUS Forbundet har sat i værk. - Da vi stiftede forbundet var det med netop det formål at fortsætte det levedygtige og frugtbare samarbejde, som danske og tyske kulturinstitutioner havde udviklet i Interreg-projektet NORDMUS. Kulturarvsdagene er et vigtig forum, som skal holde samarbejdet i gang, og hvor vi kan udvikle nye initiativer, siger Dirk Keil.

 

De dansk-tyske kulturarvsdage henvender sig alle, som er interesseret i kulturarv, historie og samarbejde, på tværs af grænsen, hvad enten de arbejder på museer, i en kulturforvaltningerne eller arbejder med formidling og projekter inden for kulturarven.

 

Kulturarvsdagene byder på oplæg om museernes samarbejde om kulturarven på tværs af Østersøen samt aftenforedrag om det dansk tyske kulturlandskab fredag den 11. oktober og en byvandring dagen efter med emnet Rødbyhavns kulturmiljøer og de enestående arkæologiske fund fra Museum Lolland-Falsters arkæologiske undersøgelser i forbindelse med Femernforbindelsen.

 

Det er planen, at Dansk-tyske Kulturarvsdage afholdes årligt og næste års kultruarvsdage afholdes i Tyskland.

 

Det er gratis at deltage, men nødvendigt at tilmelde sig. Det kan gøres ved at skrive til info@nordmus.eu.

 

I de første tre år er kulturarvsdagene en del af Interreg-projekt KursKultur som finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og med støtte fra Region Sønderjylland-Schleswigs partnere, de regionale idrætsorganisationer, UC Syddanmark, Europa-Universität Flensburg, Professionshøjskolen Absalon, Museum Lolland-Falster, Næstved Kommune, Museum Sønderjylland, Kulturministeriet og Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig-Holstein.