26. november 2019
Museum Lolland-Falster

Unge beboere i Lindholm arbejder på udstillingen Vi elsker Lindholm. Foto: Trine Schächter Rasmussen.

Vi elsker Lindholm: Ny pop up-udstilling om livet i Lindholm

Når Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder åbner pop-up udstillingen ”Vi elsker Lindholm” den 29. november, så kulminerer flere måneders arbejde for en række beboere i Lindholm.

 

Vi elsker Lindholm fortæller beboernes egne oplevelser og opfattelser af Lindholm. Udstillingen er skabt gennem interviews med beboere og en workshoprække, rettet mod beboere i Lindholm, etniske danskere såvel som nytilkomne, hvor Museum Lolland-Falster faciliterede beboeres egne kreative fortolkninger af livet i Lindholm.

 

- Formålet med projektet er at finde en måde, hvorpå Museum Lolland-Falster kan skabe en platform for samarbejde mellem museum og beboere i den socialt udsatte bydel i Nykøbing Falster og støtte op om netværk, socialt samvær og kulturmøde internt blandt Lindholms beboere, siger museumsinspektør Cecilie Bønnelycke fra Museum Lolland-Falster.

 

Udstillingen der rummer fotos, malerier, interview-citater og installationer er blevet til i samarbejde med det boligsociale projekt Lindholm Indefra, og beboerne har haft frie hænder til at skabe udstillingen og fortælle deres historie om livet i Lindholm, forklarer projektmedarbejder i Lindholm Indefra Trine Schächter Rasmussen.

 

Hun fremhæver fordomskassen, som udstillingens mest fremtrædende installation. Det er en stor kasse, hvor fordommene om Lindholm står skrevet udenpå, men går man ind i kassen, så finder man ud af, at virkeligheden er en helt anden.

 

- Folk har en masse fordomme om Lindholm, som dem der bor der ikke kan genkende. De får ofte fortalt, at sådan er I, men nu får beboerne mulighed for at fortælle, at sådan er vi i virkeligheden og vise, at Lindholm er et rart og mangfoldigt fællesskab, siger Trine Schächter Rasmussen.

 

I løbet af 2020 skal pop up udstillingen vandre videre til rådhuse, skoler, borgerservice, biblioteker og andre offentlige bygninger på både Falster og Lolland, så udstillingens budskab om kærligheden til og det nuancerede blik på Lindholm som andet og mere end blot en ghetto når bredest muligt ud.

 

Vi elsker Lindholm er del af projekt CULINN (Cultural Citizenship and Innovation), der ledes af Nationalmuseet og støttes af Innovationsfonden. Sammen med andre museer og kulturinstitutioner udforsker Museum Lolland-Falster nye måder at bringe civilsamfundsaktører og nyankomne borgere sammen i fællesprojekter.

 

Hvor: Aktivitetshuset, Vendsysselsvej 7, kld.

NB.: Udstillingen flyttes til Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F. den 13. januar 2020