Logo

Pressemeddelelse 29. januar 2015

De helt fantastiske sølvbægre fra Hobygraven, som er dekorerede med fire scener fra Iliaden. Foto: Nationalmuseet.

Bortførelse, krig og en slange - Torden, lynild og lerkar

Stiftsmuseet
For næsten 3000 år siden skrev den græske digter Homer den store fortælling om den trojanske krig, Iliaden.  Det er en drabelig fortælling, der handler om bortførelsen af verdens smukkeste kvinde, Helena, en bortførelse, der betyder krig mellem grækerne og trojanerne. Der er lavet mange illustrationer til Iliaden, og på Stiftsmuseet i Maribo findes en replika af de helt fantastiske sølvbægre fra Hobygraven, som netop er dekorerede med fire scener fra Iliaden.

I vinterferien vil kultur- og naturvejleder Anne Elmer genfortælle de drabelige historier, som vises på bægrene, og derefter vil børn - og deres voksne - have mulighed for at lave deres egne små relieffer à la Hoby.

Der vil endvidere være mulighed for at se de nyfundne fodspor, afsat af stenaldermennesker ved strandkanten ved Syltholm for 5000 år siden.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: Onsdag d. 11. februar og torsdag d. 12. februar. Begge dage kl. 10 - 12.
Pris: Børn 10 kr. for materialer, voksne 50 kr.

Pressebillede

PM_vinterferie _1

Foto: Nationalmuseet

Billedtekst, Stiftsmuseet
Hvorfor får manden vasket fødder, og hvem er den vildt udseende mand, der kysser en anden på hånden? Svarene på disse spørgsmål kan man få ved Stiftsmuseets vinterferiearrangement 11. og 12. februar

Falsters Minder
I vinterferien kan børn komme på tur ind i den nordiske mytologi, når kultur- og naturvejleder Anne Elmer finder de gode fortællinger om guden Tor og hans hammer Mjølner frem. Mjølner var Tors kæreste ejendom, og når han svang den, skabte den torden og lynild. Den var det mægtigste våben i gudernes hjem, Asgård, og når Tor kastede den, vendte den altid tilbage til ham. Han måtte dog investere i en kraftig jernhandske for at kunne gribe den. Disse og flere historier vil man kunne høre mandag d. 9. februar, og der vil også være mulighed for at lave sin egen torshammer til at tage med hjem.

Tirsdag d. 10. februar vil børnene kunne høre om jagt i stenalderen og om, hvordan man overlever, når man lever i et samler-/jægersamfund. Noget af det ældste husgeråd, vi finder, er lerkar, som blev brugt til opbevaring og tilberedning af madvarer. Så selvfølgelig skal børnene også prøve at lave deres eget lille lerkar.

Aktiviteterne foregår i forbindelse med den nye udstilling "Vejen til Europa", hvor der vises fund fra stenalder, bronzealder og jernalderen, alle fundet ved udgravningerne ved den nye omfartsvej i Nykøbing F.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1 A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: Mandag d. 9. februar og tirsdag d. 10. februar kl. 10 - 12.
Pris: Børn 10 kr. for materialer, voksne 50 kr.

Pressebillede

PM_vinterferie _2

Billedtekst, Falsters Minder
Den spændende torshammer, som blev fundet på Lolland i 2014. Det unikke ved dette fund er runeindskriften, der fortæller, at der er tale om en hammer. På Falsters Minder i Nykøbing F. kan børn i vinterferien få meget mere at vide om Tors hammer.

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld