Logo

Pressemeddelelse 14. april 2015

Valborgsaften var i det gamle almuesamfund den store festaften for sommerens komme og blev fejret med god mad, musik og dans i landsbyerne. Denne tradition har Museum Lolland-Falster i en årrække festligholdt ved at markere sæsonåbningen af Frilandsmuseet i Maribo. Og det sker også i år torsdag d. 30. april 2015 fra kl. 19.

Den magiske aften

Det hyggelige Frilandsmuseum i Maribo bliver måske lidt mindre hyggeligt Valborgsaften

Valborgsaften var i det gamle almuesamfund den store festaften for sommerens komme, og den blev fejret med god mad, musik og dans i landsbyerne. Denne tradition har Museum Lolland-Falster i en årrække videreført ved sæsonåbningen af Frilandsmuseet i Maribo.

Også i år vil Valborgsaften, torsdag d. 30. april, blive fejret af museet, som indbyder til en hyggelig - og måske også lidt u-hyggelig - aften på Frilandsmuseet. Her vil publikum, som traditionen byder, kunne være med til at pynte bytræet med fine silkebånd og afværge alskens ulykker i den kommende sommer gennem små ritualer rundt på museets areal og i bygningerne. Undervejs vil man blive mødt af medlemmer af Lolland Musikskoles Folk Band, som spiller små strofer hist og her og i tre små koncerter giver eksempler på den musik, som har lydt til Valborgsfesterne rundt på Lolland-Falster i forrige tider.

"Valborgsaften var en af de farligste aftner på hele året. Alle onde kræfter var på spil. Men bare rolig, jeg skal nok give anvisninger på, hvordan man kan sætte disse onde kræfter ud af spillet" fortæller en mystisk smilende Anne Elmer, kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster.

To af museets håndværkere vil endvidere demonstrere, hvordan man læskede kalk og huggede tømmer ud med en bredbil, og for de modigste børn vil der være en lille konkurrence om at pacificere flest dæmoner og hekse.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: torsdag d. 30. april 2015 fra 19.00 - 20.30
Pris: voksne 60 kr., børn 10 kr.

 

Pressebillede

PM_0416_valborgsaften _ill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld