Logo

Pressemeddelelse 5. maj 2015

Tag med på en guidet gåtur i skulpturudstillingen FLYGTIGHED med kurator Jette Mellgren og hør om tankerne bag udstillingen, valget af kunstnere og historien om de enkelte værker.

Aftentur i Flygtighed

Siden efteråret 2014 har kurator Jette Mellgren arbejdet intensivt med dobbeltudstillingen FLYGTIGHED i henholdsvis Reventlowparken og i den romantiske have på Liselund på Østmøn. Udtænkning af tema, udvælgelse af kunstner og tilrettelægge af aktiviteter er sammen med fondsansøgninger blot nogle af de mange opgaver, hun har måttet tage stilling til. På aftenens gåtur, der tager en times tid, vil publikum blive ført rundt i udstillingen i Reventlowparken mens Jette Mellgren beretter om arbejdet med projektet og fortæller om tankerne bag de enkelte værker.

Inspirationen til årets tema i skulpturprojektet er ikke kun hentet i ideen om den romantiske have som et flygtigt tilholdssted, hvor roen kunne indfinde sig og tankerne gå på vandring ind i naturen og ud i den store verden. Ideen er også affødt af nutidens behov for ro og fordybelse i en mere og mere stresset hverdag. Kunstnere bag årets værker er blevet bedt om at tage afsæt i begrebet FLYGTIGHED på tværs af historien og har til haverne skabt to komplementære værker, der ikke blot går i dialog med den enkelte have, men også med værker i den anden park. Jette Mellgren vil på aftenens gåtur løfte noget af sløret for disse tanker og fortælle om, hvordan kunstnerne har grebet udfordringen an.

FLYGTIGHED er støttet med midler fra Kulturstyrelsens Folkeoplysningspulje, Lolland Kommune, Vordingborg Kommune, Realdania - Fremtidens Herregård, Toyota Fonden, Reventlowparkens Støttekreds, Vestlollands Turistforening, Henry og Edith Pedersens Familiefond, Møns Klint Resort og Arne Hansen Entreprise APS.

Hvornår: Onsdag d. 27. maj 2015 kl. 19
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L på trappen til museet
Pris: Gratis

Pressebilleder

PM_0505_aftentur _flygtighed _ill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld