Logo

Pressemeddelelse 21. maj 2015

Søndag d. 7. juni 2015 holder Museumsforeningen Lolland-Falster café- og havedag på Frilandsmuseet. Kom med på havevandring, hør om Frilandsmuseets mange spændende specialplanter og slut dagen af med at indtage kaffe og historiske kager i Skovpavillonen.

Have- og cafédag på Frilandsmuseet

Museumsforeningen Lolland-Falster byder den 7. juni 2015 indenfor til en dag med sanserne i fokus

Frilandsmuseets huse er omgivet af smukke, frodige haver, der ikke bare er til pynt, men også hver især rummer spændende afsnit af historien om "livet på landet" i gamle dage. Hvad dyrker man i lægeurtehaven, og hvem kender grøntsagsbedets landracer? Denne søndag er der mulighed for at komme med på en uhøjtidelig havevandring og høre om de mange specielle planter, der gemmer sig i bedene rundt omkring på Frilandsmuseet. Museumsforeningens havelaug har gennem en årrække stået for Frilandsmuseets haver, som bliver kyndigt passet og plejet.

"Det er en sand fornøjelse at være med til at passe de gamle haver på Frilandsmuseet, hvor man møder planter, der ikke gror i enhver parcelhushave. Her er der mulighed for at dykke ned i planternes historie og finde ud af, hvad de har været anvendt til gennem historien og formidle denne viden videre til museets gæster", fortæller Merete Klitgaard Andersen, formand for Museumsforeningen Lolland-Falster og medlem af havelauget.

Men er du mere til den søde del af køkkenet, åbner foreningen også dørene til Historisk Café i den hyggelige gamle Skovpavillon ved Frilandsmuseet. Oplev her det traditionsrige lokale udflugtsmål, hvor folk fra by og land i mere end 150 år har fejret sommeren og den smukke natur. Her er der rig mulighed for at købe lækkert bagværk, der er bagt efter historiske opskrifter fra 1700- og 1800-tallet.

Hvornår: Caféen holder åbent søndag d. 7. juni kl. 11 - 15. Havevandringen foregår søndag d. 7. juni kl. 13 - 14.
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: Havevandringen er gratis, når entré til Frilandsmuseet er betalt. Voksne 50 kr., børn under 18 år er gratis. Pris for kaffe og kage varierer afhængig af antal.

 

Pressebilleder

PM_0521_cafe _1

PM_0521_cafe _2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld