Logo

Pressemeddelelse 15. juni 2015

Flettehåndværk møder også denne sommer nutidigt kunsthåndværk, når ti internationale flettekunstnere fortolker temaet ’Bærkurve’

Bærkurve på Frilandsmuseet

Dette års sommerudstilling på Frilandsmuseet, BÆRKURVE, tager afsæt i det gamle flettehåndværk, men er her præsenteret som nutidigt kunsthåndværk. Ti anerkendte, internationale flettekunstnere, der er bredt repræsenteret både teknisk og geografisk, vil fra d. 30. juni til 30. august 2015 give deres bidrag til fortolkning af temaet BÆRKURVE - nogle kurve vil være brugbare, andre betagende og atter andre beundringsværdige.

Historisk har bærfrugt været en vigtig del af såvel bøndernes som senere erhvervslivets indtægt på Lolland-Falster. De særligt gunstige dyrkningsforhold - den gode jord, det sydlige klima og nærheden til kysten - gjorde og gør Sydhavsøerne til et ideelt sted for bærproduktion.

Bærkurveudstillingen vil skabe bevidsthed om øens historie og områdets særegne kultur omkring dyrkning af bær, ligesom den vil vise, hvordan det gamle flettehåndværk, der var stærkt forankret til de lollandske piletræer, bevarer sin aktualitet og gør sig gældende i de nyeste tendenser indenfor flettekunst og -håndværk.

Den 2. og 3. juli afholdes der en stor børneworkshop, hvor der bliver flettet på en KÆMPE bærkurv, der bliver udstillingens varetegn. Børnene vil opleve, hvordan man nu som tidligere kan forvandle simple grene til smukke kurve. Brug hænderne, fornem håndværket, mærk historien og vær med til at skabe en flot KÆMPE-kurv.

I løbet af udstillingsperioden er der tre omvisninger i udstillingen, der giver et kig ind i bærkurvenes fortælling. Hør om kurvenes fremstillingsteknikker, diverse flettematerialer og kurvenes særkende - og få en historie om de enkelte flettekunstnere og kurvemagere.

De deltagende kunstnere er: Alexandra Marks (Italy), Anna-Maria Väätäinen (Finland),  Beatriz Unzueta (Baskerlandet) , Hafida (Marocco), Idoia Cuesta (Galicen), Jenny Crisp  (England), Lore Wild (Germany), Maj Hvid Jørgensen ( Denmark), Mary Butcher (England) og Jette Mellgren (Denmark).

Udstillingen er kurateret af Fletværket med økonomisk støtte fra Lolland Kommune mfl.

Hvor: Frilandsmusset, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: Entré 50 kr., omvisninger og aktiviteter gratis, når entréen er betalt
Hvornår: udstillingen kan opleves fra 30. juni - 30. august 2015.


Børneworkshoppen: torsdag d. 2 og fredag d. 3. juli kl. 10-16.
Omvisninger: Tirsdag d. 30/6, onsdag d. 22/7 og søndag d. 30/8 - alle dage kl. 14, varighed ca. 1 time.

Pressebilleder:

PM_0615_baerkurve _1_ill

PM_0615_baerkurve _2_ill

PM_0615_baerkurve _3_ill

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld