Logo

Pressemeddelelse 18. juni 2015

Fem onsdage i juli kan publikum tage med på en offentlig omvisning på Reventlow-Museet Pederstrup og høre historien om statsministeren C.D.F. Reventlow, de epokegørende landboreformer og hverdagslivet i hovedbygningen på Pederstrup.

Offentlige onsdagsomvisninger på Reventlow-Museet

Fem onsdage i juli er det muligt for publikum at komme helt tæt på C.D.F. Reventlow, landboreformerne og livet i hovedbygningen på herregården Pederstrup, når Museum Lolland-Falster udbyder offentlige omvisninger. Følg i hælene på en af museets kompetente omvisere og hør historien om, hvordan statsminister C.D.F. Reventlow fra 1784 og 29 år frem stod bag en række epokegørende reformer, der skabte fundamentet for det moderne Danmark.

Præget af oplysningstidens nye tanker om samfundet og medmennesket forbedrede C.D.F. Reventlow ikke blot forholdene for de danske bønder med stavnsbåndets ophævelse og reformering af skolevæsenet, men introducerede også nye former for selskabelighed og samvær med familie og venner, der endnu i dag præger vores moderne liv. Kom bag om personen C.D.F. Reventlow og bliv klogere på en epoke i den danske historie præget af såvel økonomisk fremgang og optimisme som krise, krig og statsbankerot.

De offentlige onsdagsomvisninger tager cirka en times tid og starter i vstibulen på museet. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt. 

Hvornår: Hver onsdag i juli kl. 14

Mødested: Vestibulen på Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Pris: Gratis, når entréen er betalt, voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

Pressebilleder:

PM_0618_omv -rmp _ill

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld