Logo

Pressemeddelelse 9. juli 2015

D. 21. juli 1940 blev dørene til Reventlow-Museet Pederstrup for første gang åbnet for publikum. 75 år efter markerer Museum Lolland-Falster dagen med børneworkshops, guidede ture i skulpturudstillingen FLYGTIGHED i Reventlowparken og fremvisning af historiske fødselsdagsgaver på museet

Flygtige 75 år – fejring af Reventlow-Museets fødselsdag

Få måneder efter Danmarks besættelse i 1940 blev dørene til Reventlow-Museet Pederstrup åbnet for publikum, der i den tilbageførte hovedbygning kunne komme helt tæt på historien om statsminister C.D.F. Reventlow og perioden under landboreformerne i slutningen af 1700-tallet. Som det eneste museum i Danmark dedikeret til en statsminister har museet siden bredt fortællingen om statsminister Reventlow, landboreformerne og herregårdskulturen på Sydhavsøerne ud. Siden 2010 i regi af Museum Lolland-Falster.

"På 75-årsdagen for åbningen bliver dagen markeret med en række aktiviteter for såvel børn som voksne i tilknytning til årets skulpturudstilling i Reventlowparken. Under temaet FLYGTIGHED byder museet på gratis omvisninger i parken, der allerede året før, museet var færdigrestaureret, kunne åbnes for publikum. Igennem årene har parken været et yndet udflugtsmål for mange, der med medbragt mad og drikke har nydt roen og de smukke omgivelser med udsigt til søerne," fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Traditionen med at tage mad og drikke med ud i naturen er afsættet for den workshop, som kurator for skulpturudstillingen, Jette Mellgren, denne dag afholder i parken. Her kan børn og unge prøve kræfter med flettehåndværket og fremstille deres egne termoflasker til kølige eller varme drikke, der kan tages med ud i parken, når naturen i flygtige øjeblikke skal nydes.

På selve museet vil der på fødselsdagen blive fremvist tre udvalgte eksempler på fødselsdagsgaver, som familien Reventlow i perioden 1773-1810 forærede hinanden. Blandt andet vil det for første gang være muligt at se den 14årige datter Louise Sybilles fødselsdagsgave, i form af en tegning, til sin fader C.D.F. Reventlow fra 1797. Tegningen gengiver i et blødt formet landskab en ung pige på vandring i selskab med et pakæsel. Traditionen med hjemmelavede gaver til forældre er på ingen måde ny, hvilket der denne dag bliver fremvist flere vidnesbyrd om. Der blev lagt kræfter og flid i fremstillingen af gaver til forældrene, der i tegninger og tekst kunne få et bevis på, hvilke færdigheder børnene besad. Museet har i foråret 2015 erhvervet tegningen gennem en københavnsk antikvitetshandler.

Programmet for fødselsdagen

Fra kl. 11 til kl. 14 Kurator på skulpturudstillingen FLYGTIGHED, Jette Mellgren, indbyder børn og unge til en workshop, hvor de kan fremstille deres egen termoflaske til at tage med til flygtige ophold i naturen. Med naturens materialer og ved brug af flettehåndværket vil der være mulighed for at skabe sit helt personlige cover til en flaske.

Kl. 11 og kl. 13 Museumsinspektør Jesper Munk Andersen tager publikum med rundt på en vandring i skulpturudstillingen FLYGTIGHED. Turens fokus er brugen af parken igennem historien - fra de flygtige ophold, som C.D.F. Reventlow og familien havde i naturen, til parkens brug i nyere tid.

Kl. 11-16Museet er åbent for publikum. I C.D.F. Reventlows arbejdsværelse fremvises eksempler på gaver, som familien Reventlow forærede hinanden til fødselsdage i perioden 1773-1810.

Hvornår: tirsdag d. 21. juli 2015

Mødested for workshop og rundvisninger: Trappen til Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Pris: Gratis workshops og rundvisninger i Reventlowparken. Entré til museet: voksne 50 kr., børn u/ 18 år er gratis

Pressebillede:

PM_0709_foedselsdag -rmp _ill

Fødselsdagsgaven, foræret af den 14årige datter Louise Sybille Reventlow til faderen C.D.F. Reventlow d. 11. marts 1797, gengiver et fantasilandskab med en ung pige i selskab med et pakæsel i forgrunden. Måske pigen skal forestille datteren selv?

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld