Logo

Pressemeddelelse 3. august 2015

Den hollandske kunstner Karin van der Molens svævende kranie hænger i træerne til erindring om livets forgængelighed.

AFTENTUR I FLYGTIGHED

Endnu engang er der mulighed for at komme med på en guidet gåtur i skulpturudstillingen FLYGTIGHED med kurator Jette Mellgren. Tag med på en gratis aftentur og hør historien om udstillingen og værkerne i Reventlowparken mandag d. 17. august 2015 kl. 19.00

Siden sidste efterår har kurator Jette Mellgren arbejdet intensivt med dobbeltudstillingen FLYGTIGHED i henholdsvis Reventlowparken og i den romantiske have på Liselund på Østmøn. På aftenens gåtur, der tager en times tid, vil publikum blive ført rundt i udstillingen i Reventlowparken. Her beretter Jette Mellgren om arbejdet med projektet og fortæller om tankerne bag de enkelte værker, der spænder fra et svævende kranie til broderet bark på parkens udgåede træer.

Inspirationen til årets tema i skulpturprojektet er ikke kun hentet i idéen om den romantiske have som et flygtigt tilholdssted, hvor roen kunne indfinde sig og tankerne gå på vandring ind i naturen. Idéen er også affødt af nutidens behov for ro og fordybelse i en mere og mere stresset hverdag. Kunstnerne bag årets værker er blevet bedt om at tage afsæt i begrebet FLYGTIGHED på tværs af historien. De har til de to haver skabt to komplementære værker, der ikke blot går i dialog med den enkelte have, men også med værker i den anden park. Jette Mellgren vil på aftenens gåtur løfte lidt af sløret for disse tanker og fortælle om, hvordan kunstnerne har grebet udfordringen an.

FLYGTIGHED er støttet med midler fra Kulturstyrelsens Folkeoplysningspulje, Lolland Kommune, Vordingborg Kommune, Realdania - Fremtidens Herregård, Toyota Fonden, Reventlowparkens Støttekreds, Vestlollands Turistforening, Henry og Edith Pedersens Familiefond, Møns Klint Resort og Arne Hansen Entreprise APS.

For nærmere information kontakt kurator Jette Mellgren, mail@jettemellgren.dk

Hvornår: Mandag d. 17. august 2015 fra kl. 19
Mødested: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L, på trappen til museet
Pris: Gratis
NB.: Der tages forbehold for ændringer, f.eks. ved dårligt vejr. Hold øje med museets hjemmeside - www.museumlollandfalster.dk

Pressebillede:

PM_0803_flygtighed _ill

 Foto: Anders Vejen Andersen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld