Logo

Pressemeddelelse 6. august 2015

Søndag d. 23. august myldrer det med håndværkere på Frilandsmuseet. Mere end 45 håndværkere stiller op og viser deres fag frem.

Den store håndværker- og cafédag

Søndag d. 23. august myldrer det med håndværkere på Frilandsmuseet i Maribo, når mere end 45 håndværkere stiller op og viser deres fag frem. Listen rummer alt fra tekstilhåndværk og kunsthåndværk til en stribe bygningshåndværkere, beslagsmed, falkoner, biavler og fåreavler, og dertil også den lokale fotograf, der tilbyder at tage portrætter i de gamle omgivelser.

"Når Museum Lolland-Falster vælger at arrangere en håndværkerdag, er det fordi vi ønsker at være med til at formidle de gamle håndværk, der efterhånende er en sjældenhed," siger Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster, som selv er i gang med en 6 måneders uddannelse som restaureringshåndværker.

I dag har mange af de gamle fag en restaureringsgren i deres uddannelser, og det er særligt vigtigt med specialviden inden for dette felt, da moderne materialer sjældent harmonerer særligt heldigt med de oprindelige materialer og gammel byggeskik.

"Derfor har vi også inviteret unge og vejledere fra CELF, der kan fortælle om håndværkeruddannelserne, og måske motivere andre unge til at gå i gang med et håndværksfag," fortsætter Finn Jensen. Museet har i den anledning samarbejdet med UU-vejlederne og folkeskolerne på Lolland-Falster om at motivere 9. klasseelever til at besøge håndværkerdagen.

Og når man har besøgt de mange håndværkere, er oplevelsen ikke slut. For man vil også kunne se og høre et mobilt savværk arbejde for fuldt tryk og der vil være folkemusik og - dans.

Fra kl 12 til 14 er det muligt, at besøge Museumsforeningen Lolland-Falsters havebod, hvor foreningens arbejde i de gamle museumshaver præsenteres. Igen i år er der besøg af foreningen "Frøsamlerne", der kommer med gode idéer og haveråd til alle haveglade. Og som noget helt særligt medbringer foreningen et begrænset antal af bogen om "De gamle Bælgfrugter" - bl.a. de lokale sorter, som dyrkes på Frilandsmuseet - som i dagens festlige anledning sælger til særlig tilbudspris!

Besøg også Skovpavillonen hvor Museumsforeningen serverer lækkert bagværk, som det, der var populært i 1700- og 1800 tallet. Skulle man have mere lyst til en fadøl og en pølse, vil der også være mulighed for det.

 

Hvornår: 23. august 2015 fra 10 - 16, den historiske café fra 11 - 15
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej, 4930 Maribo
Pris: 60 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

 

Pressebilleder:

PM_0806_haandvaerkerdag 1_ill

 

PM_0806_haandvaerkerdag 2_ill

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld