Logo

Pressemeddelelse 22. september 2015

Kom med på tur ved Rødbyhavn d. 11. oktober 2015 og bliv klogere på områdets historie, når Museum Lolland-Falster fortæller om områdets mange tusinde års historie.

Kom på tur i Rødbyhavn

Museum Lolland-Falster har gennem de seneste år haft stor aktivitet i Rødbyhavn i forbindelse med etableringen af Femern Bælt-forbindelsen. Søndag d. 11. oktober 2015 er det muligt at komme med på tur i området omkring Rødbyhavn og høre om museets arbejde og Rødbyhavns historie.

Femern Bælt, der i dag adskiller Danmark og Tyskland, har gennem historien været et bindeled mellem Skandinavien og kontinentet. Vandvejen har i årtusinder været den hurtigste og nemmeste transportvej for mennesket. Fund fra de arkæologiske udgravninger til den kommende Femern Bælt-forbindelse viser, at stenalderens mennesker var i kontakt med hinanden på tværs af Femern Bælt og udnyttede dets ressourcer. I middelalderen og op i 1600-1800årene var der ligefrem færgetrafik over bæltet. Efter stormfloden i 1872 blev Rødby Fjord inddæmmet og omdannet til landbrugsjord.

I årene efter 1872 var der mange, som på lokalt og nationalt plan arbejdede for at få oprettet en ny færgeforbindelse over Femern Bælt. Resultatet blev en fiskeri- og industrihavn, som stod færdig i 1912. Omkring den voksede en egentlig industri- og havneby frem. I 1916 blev der etableret et skibsværft, som måtte lukke allerede i 1924. Da skibsværftet lukkede, overtog staten mange af værftets bygninger og de tilhørende boliger. Staten oprettede forsorgshjemmet Rødbygård (Statens Forsorgshjem), der i dag er Kofoedsminde og Bo & Naboskab Lolland.

"Turen starter ved Femerns Infocenter, hvorfra vi bevæger os vestpå ad diget. På turen giver vi et indblik i områdets historie og fortæller om de skelsættende episoder, der har haft stor betydning for området og byen", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

For nærmere information kontakt formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 25593456.

Hvor:start er ved Femerns Infocenter i Rødbyhavn, Vestre Kaj 50C, 4970 Rødby
Hvornår: 11. oktober 2015 fra 13-15
Pris: 60 kr. for voksne, børn under 18 år er gratis
NB.:Turen er ikke for dårligt gående. Husk praktisk fodtøj og overtøj, da vinden kan være kold på diget.

Pressebilleder:

PM_0922_tur -roedbyhavn

Diget langs Lollands sydkyst blev opført efter Stormfloden i 1872.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld