Logo

Pressemeddelelse 20. oktober 2015

Kulturmindeforeningen udgiver billedsamling fra befrielsesdagene i Nykøbing maj 1945.

Befrielsen var i farver – Aage Bodings billeder fra 1945

Da den tyske besættelse var slut om morgenen den 5. maj 1945, stod den unge snedker og amatørfotograf Aage Boding (1920-2007) parat på Torvet i Nykøbing med sit kamera. I de næste timer registrerede han, hvordan byens gader fyldtes med folk.

Da der kom flag overalt, skiftede han til farvefilm, og i de følgende dage tog han billeder af glade menneskemasser, rådvilde soldater, triumferende frihedskæmpere og skræmte forrædere.

Disse billeder og andre fra tiden før og efter blev til en enestående billedsamling, som i dag opbevares på Falsters Egnshistoriske Arkiv.

Samlingen af Aage Bodings billeder er grundlaget for Kulturmindeforeningen Nykøbing Falsters årbog for 2015, som med titlen Befrielsen var i farver og undertitlen Aage Bodings billeder fra 1945 er den 34. i rækken.

Foreningens mangeårige medlem, Niels Thal Jensen, der kendte Aage Boding personligt, præsenterer et udvalg af de mange billeder, mens Peter Foersom supplerer med udvalgte artikler fra befrielsesdagene i Nykøbings dengang fire dagblade.

Befrielsen var i farver præsenteres torsdag 5. november klokken 14 i Frisegade 40, Nykøbing F., hvor alle er velkomne.

Ved bogpræsentationen vises klip fra en filmoptagelse af en våbennedkastning på Falster i 1945.

Fredag efter præsentationen vil bogen være at finde i Museum Lolland-Falsters butikker og i boghandlerne i Nykøbing Falster.

Med venlig hilsen

Anita Ulrik Sørensen
Formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing Falster og Museum Lolland-Falster
         

Pressebillede:

PM_151020_kmf

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld