Logo

Pressemeddelelse 25. januar 2016

Arkæolog Søren Anker Sørensen holder d. 2. februar 2016 foredrag om de fantastiske fund, der er gjort i forbindelse med de arkæologiske undersøgelser, der er foretaget forud for etableringen af den faste Femern Bælt-forbindelse.

Foredrag om Femern udgravningerne

Før det stort anlagte Femernprojekt blev sat på standby, nåede arkæologer fra Museum Lolland-Falster i omkring to år at foretage omfattende udgravninger i det inddæmmede område bag digerne øst for Rødbyhavn. Frem til etableringen af digerne i slutningen af 1800-tallet var området en lavvandet fjord, og de arkæologiske udgravninger har afsløret, hvorledes denne fjord har været intensivt udnyttet i oldtiden.

Mange af fundene er fremdraget i den gamle fjordbund, hvilket har betydet, at selv genstande, som normalt er gået til, endnu var særdeles velbevarede på grund af de fugtige og iltfattige forhold, de har været indlejret i. Redskaber til fiskeri og jagt samt forskellige trækonstruktioner, som man kun yderst sjældent finder her i landet, er dukket op i stort tal. Kort sagt, så har udgravningerne øst for Rødbyhavn overgået selv de vildeste forventninger, som arkæologerne havde, inden udgravningerne gik i gang.

I øjeblikket bliver der udarbejdet rapporter over resultaterne, men vil man gerne allerede nu have et lille indblik i, hvilke fantastiske fund der er fremgravet på det sydlige Lolland, så er chancen der nu. Arkæolog og faglig leder for udgravningerne, Søren A. Sørensen, beretter denne aften om de spændende udgravninger og fantastiske fund fra Femern-projektet. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Kulturmindeforeningen og Folkeuniversitetet.

Hvornår: tirsdag d. 2. februar 2016 kl. 19-21.30
Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Pris: Gratis for medlemmer af Kulturmindeforeningen, 60 kr. for ikke medlemmer.
 

Pressebillede:

En ca. 5500 år gammel skæftet flintøkse sat lodret ned i undergrunden.

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld