Pressemeddelelse 9. maj 2016

Tirsdag d. 24. maj 2016 er det muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, hvor kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen vil løfte sløret for arbejdet med ruten og historierne bag de forskellige poster.

Rundvisning i Tur i Tiden

Tirsdag d. 24. maj 2016 er det muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, hvor kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen vil løfte sløret for arbejdet med ruten og historierne bag de forskellige poster.

På turen, der varer en times tid, vil det være muligt for publikum ikke blot at høre om idéen bag posterne og de kunstneriske motiver bag værkerne, men også hvordan værkerne skal forstås i dialog med de talrige historier, som netop herregårdsmiljøer som Pederstrups rummer. ”At bruge kunsten som formidler af historien er altid en spændende og udfordrende oplevelse” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, om årets samarbejde med kurator for projektet Jette Mellgren og Fletvaerket. ”Som de andre års samarbejde har vist, så er kunsten en god formidlingskanal for de fortællinger og tanker, der gemmer sig i og omkring herregårdene”. Der var derfor heller ingen tvivl om, at museet igen i år ville indgå i et samarbejde, da Jette Mellgren præsenterede idéen om en oplevelsesrute i Reventlowparken.

Med etablering af en oplevelsesrute er Jette Mellgren i år gået en ny vej med udstillingsprojekterne i parken. ”Det var mit ønske med projektet at komme væk fra den mere traditionelle skulpturudstilling, som jeg de seneste år har stået bag, og gå en ny vej i 2016” beretter Jette Mellgren, der i år indbyder særligt børn og unge til at gå i dialog med herregårdshistorien og via sansninger, fysisk aktivitet og æstetiske oplevelser at komme nærmere historierne i herregårdsmiljøerne. ”Ruten er således ikke kun tænkt som en kunstnerisk oplevelse, men som et sted hvor publikum på egen krop kan prøve, føle og mærke historien og forhåbentlig derigennem få vækket lysten til at udforske den spændende herregårdskultur, som netop Lolland er så kendt for. ”

Selv om rutens primære målgruppe er børn og unge, så vil aftenens rundvisning vise, at der bestemt også er noget at komme efter for det voksne publikum. Ruten kan således bruges og forstås af alle aldersgrupper – og netop det voksne publikum er vigtigt, når ruten skal formidles til ungdommen, og de personlige herregårdsfortællinger skal frem. ”For et andet og vigtigt formål med ruten er nemlig også at få lukket op for de talrige personlige fortællinger om herregårdsliv, som det voksne publikum har oplevet eller husker er blevet fortalt, og som vi med ruten håber kan blive formidlet videre til de yngre generationer” fortæller Jette Mellgren, der ser frem til rundvisningen d. 24. maj.

Hvornår: tirsdag d. 24. maj kl. 19.30
Mødested: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L, ved trappen til Reventlow-Museet Pederstrup
Pris: gratis                          

Tur i Tiden er en tidsbegrænset oplevelsesrute i Reventlowparken, der indbyder til en sanselig og historisk udforskning af herregårdshistorier. Ruten er kurateret af Fletvaerket i samarbejde Museum Lolland-Falster og udført i samarbejde med Anne Højstrup, Palle Lindau, Niklas og Magnus Mellgren, Tora Lie Brunberg, Tim Johnson og Monica Guilera. Tur i Tiden er støttet med midler fra Lolland Kommune, Nordea Fonden, 15. Juni Fonden, Realdania og Reventlowparkens Støttekreds.

Pressebilleder:

Logo oplevelsesruten Tur i Tiden

Logo oplevelsesruten Tur i Tiden

Fodspor

Som fodspor har herregårdenes lange historie efterladte sig synlige spor i landskabet. Spor der skal lede publikum på vej rundt i oplevelsesruten og tilbage i historien.

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld