Pressemeddelelse 12. maj 2016

Tre aftner hen over sommeren åbnes dørene til Reventlow-Museet Pederstrup, når museet indbyder til historiske salonaftner i tilknytning til årets særudstilling En kongelig Visit.

Kongerøgelse og Folkefest - Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup

Tre aftner hen over sommeren åbnes dørene til Reventlow-Museet Pederstrup, når museet indbyder til historiske salonaftner i tilknytning til årets særudstilling En kongelig Visit

Salonerne, hvoraf den første under temaet Kongerøgelse og Folkefest finder sted torsdag d. 26. maj 2016 kl. 19, vil tage publikum med tilbage til Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Lolland-Falster i 1843. ”Med salonaftnerne forsøger vi at gå nye veje med vores formidling på museet” beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der sammen med museets formidler, Anne Elmer, vil forsøge at sætte rammerne for en aften i de kongeliges tegn. ”Den danske salonkultur havde sit udspring i personkredsen omkring C.D.F. Reventlow i slutningen af 1700-tallet. I 1840’erne havde kulturen udviklet sig, og særligt det frembrusende borgerskab havde taget idéen om at mødes til sig for i hyggeligt samvær at diskutere og debattere begivenheder, politik og ikke mindst de kongelige, der bestemt ikke var borgerskabets favoritter i 1840’erne. ” afslutter Jesper Munk Andersen.

Imidlertid er det ikke modstanden mod de kongelige, der ved den første historiske salon er i fokus. Det er et anderledes festligt tema, der denne aften folder sig ud, når den historiske dyrkelse af kongehuset og de kongelige sættes til debat. Afsættet er de talrige hyldestscener og folkefester på Sydhavsøerne i 1843, der ikke står tilbage for nutidens markeringer, når regentparret kommer på besøg. Parallellerne mellem vore dages besøg af dronningen og datidens kongebesøg er nemlig stærke, og trods 173 års forskel vil mange også i dag kunne nikke genkendende til væsentlige træk ved kongebesøget i 1843. Aftenens salon vil dykke ned i kendte og ukendte sider af kongebesøget og give plads til sjove og overraskende fortællinger på tværs af historien.

Salonen vil finde sted på museet, hvor der i aftenens anledning vil være tændt lys i lysekronerne. På ægte salonmaner vil der undervejs blive serveret kaffe/te og kage, leveret af museets café, ligesom der vil være mulighed for at se årets særudstilling En kongelig Visit.

Salonaftenen er den første af i alt tre saloner, der hen over sommeren sætter fokus på kongebesøg. Næste salon finder sted d. 16. juni under temaet Musik og Taffel, mens sidste salon d. 25. august vil grave et spadestik dybere i de politiske undertoner og den verserende sladder som fulgte og følger med et besøg af de kongelige. Alle salonerne begynder kl. 19.

Der er begrænset antal billetter til aftenen. Tilmelding til museumsinspektør Jesper Munk Andersen tlf. 25 59 34 57/ mail jma@museumlollandfalster.dk.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: torsdag d. 26. maj 2016 kl. 19 - ca. 20.30
Pris: 80 kr. inkl. entré, kaffe/te og kage. Begrænset antal billetter. Ved køb af billet til alle tre salonaftner samlet 200 kr.

 

Pressebillede:

Detalje af prismelysekrone med levende lys

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld