Pressemeddelelse 31. maj 2016

Mød billedkunstneren Stig Weye i særudstillingen KORS!, hvor han fortæller om sine billeder, middelalder og farver.

Mød Stig Weye i udstillingen KORS!

Billedkunstneren Stig Weye fortæller om sit arbejde og om, hvordan middelalderens kunst og tanker har inspireret ham

I anledning af billedkunstneren Stig Weyes 70 års fødselsdag har vi på Stiftsmuseet inviteret ham indenfor til en stor særudstilling af hans billeder med kristne motiver. Udstillingen hedder KORS!, og er et nyt element til udstillingen OMG, der viser museets unikke, gotiske korbuekrucifikser fra 1300-tallet. Der er imidlertid også mulighed for at komme helt tæt på kunstneren selv, når han d. 16. juni 2016 kl. 16 kommer forbi Stiftsmuseet og fortæller om sine værker.

I Danmark kender vi krucifikser tilbage til 1000-tallet, hvor Kristus fremstilles som konge, nok korsfæstet, men stående med åbne øjne og nærmest omfavnende verden. I 1300-tallet fremstilles korsfæstelsen og lidelsen med gruopvækkende realisme. Med overdreven sans for plasticitet afbildes naglehullerne i hænder og fødder, så vi kan se ind til senerne.

”Stig Weye er kontrasten med klare farver, og de store korsbilleder sætter middelalderkrucifikserne i spil på en klangbund af fortælling. Her er lidelsen ikke så fremherskende - og dog. Vi finder både kors med og uden Kristus, og det vrimler med symbolik. Hans komposition er tydelig, og vi aner inspiration og teknik fra middelalderen og renæssancens Italien. Stig Weyes kors er ikke blot kors, men mangfoldige fortællinger, ikke blot om lidelse og frelse, men også om Weyes personlige verden af symboler og oplevelser” fortæller Erik Kristiansen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Mød kunstneren i udstillingen og hør ham fortælle om sit univers. Udstillingen rummer ca. 40 billeder og viser hans forarbejder til udsmykningen af Grindsted kirke samt et stort udvalg af hans billeder med kristne motiver, heriblandt mange billeder, der aldrig har været vist samt et stort triptykon, der er malet til udstillingen.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 16. juni 2016 kl. 16
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis       

 

Pressebillede:

Stig Weye

Stig Weye, foto Jan Friis

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld