Pressemeddelelse 8. juni 2016

Traditionen tro afholder Støttekredsen Skt. Hansbål i Reventlowparken med underholdning og fyrværkeri, mens museet holder aftenåbent og tænder stearinlysene i lysekronerne i Reventlow-Museets stuer.

Skt. Hansarrangement i Reventlowparken

Traditionen tro afholder Støttekredsen Skt. Hansbål i Reventlowparken med underholdning og fyrværkeri, mens museet holder aftenåbent og tænder stearinlysene i lysekronerne i Reventlow-Museets stuer.

Traditionen med Skt. Hansbål i Reventlowparken er lige så lang som museets historie. ”Skt. Hansaften i 1939 markerede den officielle åbning af Reventlowparken for offentligheden”, beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er glad for, at den gamle tradition holdes i hævd med Støttekredsen som tovholder. ”Skt. Hansaften i Reventlowparken er noget helt særligt med underholdning, sang, bål og ikke mindst det afsluttende store fyrværkeri. Vi er på museet rigtig taknemmelige for det store arbejde, der denne aften bliver ydet af Støttekredsen, og glade for at kunne støtte op om aftenen med særåbning af museet og lys i lysekronerne”.

Hen over aftenen vil Ridehuset og parken summe af forskellige aktiviteter før båltale, afbrænding og fællessang. Er vejret godt, kan den medbragte mad nydes i parken, og hvis vinden føles for kølig, kan Ridehuset indtages, hvor Støttekredsen også sælger øl, vand og kaffe. Opstår behovet for at hvile ørene lidt i løbet af aftenen, kan publikum trække lidt væk fra Ridehuset og gå på opdagelse i oplevelsesruten Tur i Tiden, der indbyder børn og voksne til udforskning af herregårdshistorien rundt om den lange sø i parken.

Fra kl. 19 til 21 holder Reventlow-Museet Pederstrup særåbent, hvor bl.a. årets særudstilling En kongelig Visit kan opleves i skæret fra de levende lys i lysekronerne. Museets faglige personale vil være til stede på aftenen, så der vil være mulighed for at stille spørgsmål eller få en historie med på vejen fra museets samlinger, særudstillingen og ikke mindst Pederstrup. Mens Skt. Hansarrangementet og de udendørs aktiviteter i Reventlowparken er gratis, kræver et besøg indenfor i hovedbygningen, at der indløses entré, hvis man da ikke er medlem af Støttekredsen, for så er der gratis adgang.

Ved 22-tiden afsluttes aftenen med Støttekredsens store fyrværkeri på plænen foran museet, inden den lyse danske sommernat tager over og afslutter det traditionsrige Skt. Hansarrangement i Reventlowparken.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: torsdag d. 23. juni kl. 18 – ca. 22.30. Museet: åbent med lys i lysekronerne kl. 19-21
Pris: gratis deltagelse til Støttekredsens arrangement, entré til museet for besøgende over 18 år, for medlemmer af Støttekredsen gratis entré til museet.

 

Pressebillede:

Sankt Hansaften i Reventlowparken

Skt. Hansbålet i Reventlowparken samler altid mange mennesker.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld