Pressemeddelelse 22. september 2016

Museets mangeårige frivillige, skaberen af Frk. Flora, Kirsten Jacobsen, døde i sommer.

Nekrolog over Kirsten Jacobsen

Museets mangeårige frivillige, skaberen af Frk. Flora, Kirsten Jacobsen, døde i sommer.

I Museum Lolland-Falsters Gamle Købmandshandel i Færgestrædet, Nykøbing Falster, sælges en masse spændende ting og sager. En af de populære varer er papirklip med den fine figur Frk. Flora. Frk. Flora, eller forårsfrøknerne, som de også kaldes, fås i mange forskellige variationer. Der er en frk. Flora for livets og årets højtider. En frk. Flora til fester og højtider. Men fælles for dem alle er, at de altid er i færd med noget, de bager, pusler, spreder hygge og omsorg, præcis som kvinden bag.

Det var Kirsten Jacobsen, der med sin skaberglæde opfandt den lille Frk. Flora. I mere end 10 år var Kirsten en aktiv og meget afholdt frivillig, først på Museet Falsters Minder og, efter museernes fusion, også på Museum Lolland-Falster. Kirsten var primus motor for en lang række af aktiviteter, som museets frivillige har udført og deltaget i. Her tænkes på arbejdet med museets store og fine tekstilsamling, som Kirsten har været med til at registrere til glæde for museets medarbejdere og gæster. Ligeledes har Kirsten også deltaget i Håndværkerdagen på Frilandsmuseet, og fremvist forskellige håndarbejdes teknikker.

Kirsten stod bag museets gækkebreve, som også sælges i Den Gamle Købmandshandel. De er klippet og foldet med en præcision, der kræver stor tålmodighed. Tidligere stod Kirsten bag hverdagsenglene, som er udformet af Anna-Liza Reuter Lorentzen, kaldet Susse. Museets gæster har kunnet møde Kirsten ved flere lejligheder, ikke mindst til julemarkeder, hvor Kirsten sammen med sin søster lavede halmbukke, præcis som deres far havde lært dem, til glæde for store og små.

Kirsten var meget afholdt for sit søde og smilende væsen, højt respekteret for sit solide arbejde for museet og savnet for sit kammeratskab og omsorgsfulde væsen. Museets onsdagsdamer vil på trods af savnet af Kirsten fortsætte det gode arbejde med frk. Flora.

Ære være Kirstens minde.

 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Kirsten Jacobsen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld