Pressemeddelelse 20. april 2017

Midt i Hannenovskoven ligger Virket, som er en forsvarsvold fra jernalderen. Voldanlægget ligger midt på Falster, og er strategisk placeret ud fra et både militært, økonomisk og administrativt synspunkt. Selve Hannenov Skov ligger ca. 8 km. nord-nordøst for Nykøbing Falsterskovene .

Guidet vandretur på Virket med Kulturland

Lørdag d. 29. april kan du sammen med en arkæolog fra Museum Lolland-Falster og en naturvejleder fra Østsjællands Museum høre om oldtidsminder, geologi og natur i Hannenovskoven omkring Virketvolden på Falster.

KULTURLAND tilbyder sammen med Ældresagen Nykøbing Falster/Sydfalster og motionsforeningerne ’Gå i gang – Guldborgsund’ og ’Lykke få – ud at gå’ denne unikke vandretur langs Virketvolden i Hannenovskoven.

Virket er en forsvarsvold fra jernalderen. Voldanlægget ligger midt på Falster, og er strategisk placeret ud fra et både militært, økonomisk og administrativt synspunkt.

Voldforløbet – bestående af volde og voldgrave – er i dag synligt over en strækning på ca. 1300 meter gennem Hannenovskoven, fra Tresnippen ved Virketvej til Listrupvej. I alt indhegner volden et område på ca. 1 km², og er dermed blandt de største voldanlæg fra Danmarks oldtid. Voldene danner en halvcirkel, som udgår fra de sumpede områder ved Tingsted å.

Selve Hannenov Skov ligger ca. 8 km. nord-nordøst for Nykøbing Falsterskovene og udgør et sammenhængende skovområde på Midtfalster på ca. 530 ha. Området omkring Virketvolden er også voksested for den sjældne bregne Nordisk radeløv, og de tidligere tørvegrave i Listrup Lyng (Borremosen) danner rammen om et rigt fugleliv.

Arkæologen og naturvejlederen vil sammen trække de spændende historier ud af landskabet og oldtidsminderne.

Hvis vejret indbyder til det, holder vi en lille pause undervejs, så medbring gerne en kande kaffe/te til eget indtag.

Hvornår: 29. april kl. 14 - ca. 16.
Hvor: Vi mødes på P-pladsen ved Tresnippen, hvor Virketvej krydser Hannenovvej. Turlængde: ca. 3,5-4 km
Pris: Arrangementet er gratis.

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster,om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med.

Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge vores hjemmeside www.kulturland.nu eller kontakte: Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND. Tlf: 52 51 31 88. Email: avc@museumlollandfalster.dk

 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Gæster på Virket vold

Logo Kulturland

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld