Pressemeddelelse 27. april 2017

På Bygningsbevaringsdagen sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på kalk og dens anvendelse. Arrangementet finder sted d. 14. maj 2017 fra 10-16, hvor der er mulighed for at få gode tips til istandsættelse og vedligeholdelse af gamle huse.

Bygningsbevaringsdag på Frilandsmuseet

Søndag d. 14. maj 2017 er der på Frilandsmuseet i Maribo mulighed for at få gode råd om istandsættelse af gamle huse – og så er der gratis adgang for mødre i anledning af Mors Dag

I gamle dage hed det sig, at man skulle kalke sit hus inden pinse, og den tradition følger vi naturligvis på Frilandsmuseet Maribo. Derfor holder vi d. 14. maj Bygningsbevaringsdag, hvor vi sætter et særligt fokus på kalk og dens betydning i forhold til istandsættelse og vedligeholdelse af gamle huse.

”Det er enormt vigtigt, at ældre huse vedligeholdes og istandsættes efter de korrekte forskrifter. Derfor afholder vi denne dag i foråret, så alle områdets husejere har mulighed for at komme forbi Frilandsmuseet, hvor vi stiller vores viden og ekspertise til rådighed, inden foråret for alvor sætter ind, og det udendørs husarbejde påbegyndes”, fortæller Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster.

På Bygningsbevaringsdagen viser vi forskellige processer i arbejdet med kalk. Her bliver der blandt andet læsket kalk, arbejdet med at kalke et af husene, der har et par skader, og fortalt om anvendelsen af forskellige kalkfarver. Derudover er der mulighed for at prøve kræfter med kalkfarven og mærke, hvordan materialet er at arbejde med, under kyndig vejledning fra Rasmus Jørgensen fra firmaet Kalk.dk.

”Derudover bliver der tændt op i både brændekomfuret i Havehuset og i essen i Smedjen. I Havehuset står den på pandekager, hvorimod det er smeden og tinstøberen, der styrer slagets gang i Smedjen”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Som noget nyt er der kl. 14 en offentlig omvisning for alle interesserede, hvor bygningsbevaringen kobles på som et ekstra element.

Som en del af Historier om Danmark har Museum Lolland-Falster valgt at være med i fejringen af Mors Dag, der på sociale medier går under hashtagget #morihistorien. Derfor er der denne dag gratis adgang for alle mødre på Frilandsmuseet.

For nærmere information kontakt:

Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster: 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk

Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster: 51 21 25 07 eller fje@museumlollandfalster.dk

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 14. maj 2017, fra 10 -16
Pris: voksne 60 kr., børn 10 kr.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Mureren ved arbejdet med bindingsværkshus

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld