Pressemeddelelse 2. maj 2017

Henover sæsonen levendegøres husene på Frilandsmuseet i Maribo med forskellige håndværk og gamle dragter.

Levendegørelse på Frilandsmuseet

I løbet af sæson 2107 bliver der formidlet i flere af Frilandsmuseets huse

Vi har passeret 30. april, og Frilandsmuseet i Maribo er officielt åbent for sæson 2017. Henover sæsonen foregår der mange forskellige aktiviteter, men der er også mulighed for at komme helt tæt på historien, når forskellige af de gamle huse bliver beboet.

”Vi arbejder fremover på, at et besøg på Frilandsmuseet skal være en særlig oplevelse – noget, du måske ikke havde forventet, en ekstra oplevelse. Derfor vil der henover sommeren være mulighed for at møde husenes ’beboere’, der enten fortæller husets historie, om deres dragter eller om deres håndværk”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

I øjeblikket er der forskellige håndværkere repræsenteret, som smeden, tømreren og væveren, men der er også mulighed for at møde præsteenken og hendes niece fra København med deres tjenestefolk – sammen eller på skift - når de flytter ind i Kapellanhuset samt havelauget, der står for at passe de mange små haver rundt om på museet.

”Vi er utroligt glade for alle dem, der er med til at gøre Frilandsmuseet til et mere levende sted og på den måde give vores gæster en god oplevelse. Men skulle der være nogen derude, der kunne tænke sig at være en del at denne levendegørelse af Frilandsmuseet – på den ene eller anden måde – er vi selvfølgelig åbne overfor nye frivillige og ideer,” afslutter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Ud over disse aktiviteter er der naturligvis også mulighed for at møde Museum Lolland-Falsters egne håndværkere, når de i museets almindelige åbningstid arbejder med istandsættelse og renovering af museets gamle huse.

Allerede planlagte aktiviteter i husene kan ses sammen med museets øvrige aktiviteter på museets arrangementskalender.

Kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster: 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk, hvis du har lyst til at være en del af formidlingen på Frilandsmuseet.

Husk, at der naturligvis er åbent på Frilandsmuseet Store Bededag (12. maj) og Kristi Himmelfartsdag (25. maj). På disse dage er der mulighed for at vinde spændende præmier, hvis man deltager i museets skaffejagt. Så kom og vær med, lær mere om Frilandsmuseet og dets gamle huse og deltag i konkurrencen.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Beboere i Kapellanhuset

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld