Pressemeddelelse 9. maj 2017

Danmarks Naturfredningsforening afholder flagermustur i Reventlowparken d. 26. maj 2017, hvor der er mulighed for at se nogle af parkens mange flagermus.

Flagermustur i Reventlowparken

Danmarks Naturfredningsforening Lolland indbyder til spændende flagermustur i Reventlowparken fredag d. 26. maj 2017 kl. 20.30

I takt med at aftenskumringen indfinder sig, og vi mennesker trækker inden døre, pibler livet frem i Reventlowparken. Fra skoven trækker dyrene ud i parken, og flagermusene vækkes til live fra deres skjul i parkens gamle egetræer og iskælderens hvælvede indre.

Det er dette forunderlige liv, som Danmarks Naturfredningsforening Lolland vil gå på opdagelse i, når de fredag d. 26. maj indbyder til flagermustur i Reventlowparken”, fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er rigtig glad for, at foreningen med turen sætter spot på en side af parken, som normalt er skjult for stedets mange gæster. ”Reventlowparken er kendt for sine mange flagermus, hvoraf flere er meget sjældne. Ved aftenstid og om natten er flagermusene med til at sætte en helt særlig stemning i parken, når de jager hen over søerne”, fortsætter museumsinspektøren. ”Reventlowparken rummer således ikke blot mange kulturhistoriske spor og fortællinger, der vidner om stedets århundredlange historie, men også et spændende dyreliv, der netop i herregårdsparker som Reventlowparken har de ideelle levebetingelser”, afslutter Jesper Munk Andersen, der håber på godt vejr til turen og lykke til med at spotte flagermusene. Danmarks Naturfredningsforening har til dagen lånt en række ”flagermusdetektorer”, så der skulle være rig mulighed for at lytte på flagermusenes skrig og skelne de mange forskellige arter fra hinanden.

Kom, lys og bliv klogere på denne spændende side af dyrelivet i Reventlowparken. Medbring ordentligt fodtøj og ikke mindst kaffe til at lune sig på, mens jagten går ind på flagermusene. Kl. 20.30 er der samling på parkeringspladsen bag Ridehuset, hvorefter turen går ind i parken. I tilfælde af dårligt vejr flyttes til turen til lørdag d. 27. maj.

Turen arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening.

Hvor: Reventlowparken, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L. Mødested på parkeringspladsen bag Ridehuset.
Hvornår: 26. maj 2017 kl. 20.30 - 21.30
Pris og tilmelding: Turen er gratis. For tilmelding og yderligere information se http://tur.dn.dk/ture/19913 eller kontakt Gunvor Thorsen på mail ttg@mail.dk eller tlf.nr. 53 70 95 85.

Hvornår: Store Bededagsferien d. 12., 13. og 14. maj 2017, alle dage kl. 9-18 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Flagermus

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld