Pressemeddelelse 11. maj 2017

Frilandsmuseet i Maribo fejrer sin 90-års fødselsdag d. 27. maj 2017 med forskellige festligheder. Der er bl.a. mulighed for at høre Frilandsmuseets historie, møde den skrappe overlærer i skolen, se gamle håndværk, nyde de historiske kager i Skovpavillonen, deltage i en fotokonkurrence og være med, når Frilandsmuseets ’Fremtidsønskebrønd’ præsenteres.

90-års fødselsdag

Frilandsmuseet i Maribo fylder rundt, det fejres d. 27. maj 2017

I år er det 90 år siden, at museet ’De gamle Huse’ åbnede i Maribo – og det skal naturligvis fejres. Ved åbningen bestod museet af syv huse, hentet fra landet på Lolland og Falster, og områder med beplantning, inspireret af øernes gamle bondehaver, med både pynte- og nytteplanter. Museet slog dørene op fredag d. 29. maj 1927 kl. 15.30, og allerede på den første dag udtrykte de inviterede gæster stor begejstring. En avis skrev endda ’…en fortryllende lille Landsby fra gamle Dage ligger der nu – yndig og smilende og i en Ramme saa skøn, at det ikke kan tænkes bedre’.

”Siden da er der sker meget på museet. Der er kommet flere huse til, og stedet har skiftet rolle. Hvor det i begyndelsen blev etableret for at bevare Sydhavsøernes gamle bygningskultur, der forsvandt med lynets hast i den første del af 1900-tallet, er der gennem årene føjet flere lag til stedet. Det har betydet, at vi i dag står med et museum, der formidler livet på landet, inden industrialiseringen for alvor tog fat, på mange forskellige niveauer”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

For at markere denne store dag inviterer Museum Lolland-Falster til fødselsdag på Frilandsmuseet med forskellige festlige indslag:

  • Dagen indledes med en offentlig omvisning kl. 10.30, hvor Frilandsmuseets historie præsenteres
  • Rundt om i husene bliver der i løbet af dagen arbejdet med forskellige håndværk
  • I skolen underviser den skrappe overlærer Jakobsen – kl. 12 og kl. 13
  • I Skovpavillonen er der historisk café mellem kl. 13 og 15, hvor der sælges 1700- og 1800-tals lækkerier
  • En fotokonkurrence, der løber over hele dagen, hvor gæsterne skal iscenesætte situationer, der kunne have foregået i husene eller på området i 1800-tallet. Til konkurrencen bruges museets Instagram-profil.
  • Præsentationen af Frilandsmuseets ’Fremtidsønskebrønd’, hvor museumsgæster i 2017, kan komme med ideer og tanker til, hvordan Frilandsmuseets skal se ud i fremtiden. Dette sker umiddelbart efter den offentlige omvisning.

Derudover lægger Krenkerups motorcykelløb ’The Castle Run VI’ turen forbi Frilandsmuseet i tidsrummet 12.00-13.30, hvor der er mulighed for at kaste et blik på de omkring 200 veteranmotorcykler, der deltager i løbet.

Vi håber du/I har lyst til at komme og være med til at fejre, at landets 3. ældste Frilandsmuseum fylder rundt og deltage i dagens herligheder.

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 25 59 34 56.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: lørdag d. 27. maj kl. 10-16, aktiviteterne er fra kl. 11-15
Pris: voksne 60. kr., børn u/18 år 10 kr., kaffe og kage købes derudover.
NB.: Bordbestilling til historisk café asm@museumlollandfalster.dk eller 25 59 34 56

 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld