Pressemeddelelse 29. maj 2017

Traditionen tro står Frilandsmuseet i dampens tegn, når vi fylder museet med store og små dampmaskiner til årets damptræf ’Fra Damp til Diesel’. I weekenden d. 10. og 11. juni 2017 er der mulighed for at opleve alt fra tonstunge dampmaskiner og store dampbåde til minitogbane, kanonaffyring og meget andet.

For fuld damp

Damptræf på Frilandsmuseet i Maribo i weekenden d. 10. og 11. juni 2017

I weekenden d. 10. og 11. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet ’Fra Damp til Diesel’ finder sted på Frilandsmuseet i Maribo. Blandt museets gamle bindingsværkshuse, i kroge og hjørner og på den store eng bag museet udstiller passionerede opfindere, ejere og samlere deres damp- og dieselmaskiner.

”Det er altid en fornøjelse at afholde dette arrangement med alle dets passionerede udstillere, som kommer både fra ind- og udland. Vi er utroligt taknemmelige for, at så mange ønsker at komme til Maribo og være med til at gøre denne weekend til noget helt særligt”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Selvom arrangementet er lige om hjørnet, er der stadig udstillere, der tilmelder sig. Men vi kan dog fortælle, at der bl.a. er mulighed for at opleve: Engestofte med en af sine store traktorer, Damptromleklubben, Veteran Traktorens Venner, Veterantraktorer, Eskilstrup Traktormuseum, Lollands Brandvæsen, Brandmuseet i Nakskov, Brandmuseet i Nykøbing F., Lolland Falsters Veteranbilklub, stationære motorer, lirekassemusik, Frilandsmuseets lokomobil og Nysted savværks dampmaskine, kanoner, dampbåde på søen, modeldampmaskiner, modeldampbåde i bassin, modelflyvemaskiner, Sydsjællands Kulsviere, Vindeby mølle med tærskeværk og store dampmaskiner fra ind- og udland.

”Af de helt store maskiner er det en fornøjelse at kunne fortælle, at vi i år får besøg af flere af de helt store damptraktorer – flere som ikke har deltaget før. Derudover kommer der to store pløjedampmaskiner, der i år skal harve, hvilket heller ikke er set på Frilandsmuseet før. En glædelig nyhed er, at det store savværk også er tilbage på Frilandsmuseet. Som et festligt indslag kommer gadeorglet naturligvis og sætter den musikalske stemning,” fortsætter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

”Men vi pusler stadig med at få det sidste på plads i forhold til nogle helt særlige maskiner, som aldrig før har deltaget på damptræf. Lykkes det, kommer der hurtigt nærmere information ud til alle vores trofaste gæster”, afslutter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Fra forskellige boder er der mulighed for at købe kaffe/kage samt pølser, øl og sodavand.

Der er risiko for sodnedfald fra de store dampmaskiner, så hold en fornuftig afstand på engområdet.

For nærmere information kontakt da Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på tlf. 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: lørdag d. 10. og søndag d. 11. juni kl. 10-16
Pris: voksen 1 dag 75 kr., 2 dage 100 kr. Børn 0-11 år gratis, 12 år til og med 17 år 20 kr., 2 dage 30 kr. 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Lokomobil

Dampmaskine for fuld damp

Dampmaskiner på engen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld