Pressemeddelelse 1. juni 2017

Salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup d. 14. juni kl. 19 - ca. 21. Aftenens arrangement afholdes med udgangspunkt i årets særudstilling ARVEN EFTER STRUENSEE med temaet ”Politiker eller lykkejæger?”.

Politiker eller lykkejæger?

Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup onsdag d. 14. juni 2017 kl. 19

Igen i år arrangerer Museum Lolland-Falster historiske salonaftner på Reventlow-Museet Pederstrup. Hen over sæsonen vil museet gå i dybden med udvalgte temaer fra årets særudstilling ARVEN EFTER STRUENSEE for at blive klogere på elskeren, politikeren og manden Struensee.

Ved årets anden salonaften er det politikeren Struensee, der er i centrum. ”Til trods for, at Struensee kun var 16 måneder ved magten og langt størstedelen af hans arbejde ved hans fald blev rullet tilbage, har han alligevel efterladt sig en politisk arv, som også kan sige os noget i dag” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der ikke er bange for at trække erfaringerne fra Struensee helt op til nutiden. ”Struensee udlevede på mange måder enhver lænestolspolitikers hede drøm om hurtig vej til indflydelse, magt og store ændringer. Mange af os har jo en lille politiker gemt i os, der blot venter på at komme ud – især når vi er uenige med vores politikere, og hjemme foran fjernsynet mener at ligge inde med de vises sten på nutidens udfordringer”, fortsætter museumsinspektøren, der sammen med Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster er vært for denne aftens salon. ”Mens mange af os nok ved, hvordan det burde gøres er det dog langt fra os alle, der som Struensee satte handling bag ordene og kastede sig ud i det politiske spil”, supplerer Anne Elmer, der kan finde flere eksempler på politikere og statsmænd, der som Struensee forsøgte at kuppe den politiske orden og sætte en helt ny dagsorden. ”Der går således en rød tråd fra Struensees kometkarriere over Napoleons franske kejserrige til Mogens Glistrups jordskredsejr i 1973 og helt frem til nutidens amerikanske præsident Donald Trump – og indtil videre må det jo konstateres, at Struensee langt fra er den eneste, hvis politiske projekt fejlede”, afslutter Anne Elmer.

I aftenens salon er det således ikke blot Struensees politiske virke, der sættes under lup, men det politiske spil om magten fra 1700-tallets danske hof til nutidens globale virkelighed, som vil blive vendt, når museet indbyder til en aften i politikkens tegn.

Salonaftenen er den anden af i alt tre saloner, der hen over sommeren sætter fokus på Struensee. Sidste salon finder sted onsdag d. 13. september, hvor det er de gode manerer og den rette etikette, der er i fokus. For hvordan skulle man opføre sig ved 1700-tallets danske hof, og hvordan står det mon til i dag med den rette opførsel?

Der er begrænset antal billetter til aftenen. Prisen er 100 kr. inklusiv kaffe og kage. Billetter kan købes online på Billetto

For yderligere information kontakt museumsinspektør Jesper Munk Andersen tlf. 25 59 34 57/mail jma@museumlollandfalster.dk

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: onsdag d. 14. juni kl. 19 - ca. 21
Pris: 100 kr. inkl. entré, kaffe/te og kage. Begrænset antal billetter.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Skillingsblad fra 1772

På skillingsbladet fra 1772 ses Struensee og hans kompagnon Brandt gribende ud efter magten, mens de træder loven under fode. Det kongelige Bibliotek.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld