Pressemeddelelse 21. juni 2017

Hver onsdag i juli er det muligt at komme helt tæt på fortællingen om statsmanden og landboreformatoren C.D.F. Reventlow, når Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, tager publikum med tilbage til 1700-tallets politiske spil og herskabskulturen på herregårdene.

Offentlige onsdagsomvisninger

Hver onsdag i juli er der omvisning på Reventlow-Museet Pederstrup

Hver onsdag i juli er det muligt at komme helt tæt på fortællingen om statsmanden og landboreformatoren C.D.F. Reventlow, når Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, tager publikum med tilbage til 1700-tallets politiske spil og herskabskultur på herregårdene i de efterhånden traditionsrige offentlige omvisninger.

Her fortæller Jesper Munk Andersen om Danmarks måske største politiske personlighed, statsministeren og landboreformatoren C.D.F. Reventlow, og giver et indblik i livet hos eliten og herskabet på 1700-tallets danske herregårde. ”Mens vi i den politiske debat i dag ofte tager afstand til eliten og mener, at skellet mellem magthaverne og samfundet er for stort, forholdt det sig noget anderledes i 1700-tallet, hvor det var eliten, der alene rådede og regerede i det enevældige danske samfund. Det var de rige og højtuddannede, der satte tonen i den politiske debat og dem, der alene bestemte, hvor skabet skulle stå,” fortæller Jesper Munk Andersen

På turen rundt i herregårdens stuer og sale kommer man helt tæt på statsminister Reventlow og hans families liv og virke – fra det politiske spil over børneopdragelse til selskabslivet. Det er således ikke blot et blik ind i herskabernes lukkede univers på herregårdene, men også ind i den kultur og de sociale normer, som statsmænd som Reventlow forsøgte at brede ud over hele det danske samfund.

”Fortællingen om C.D.F. Reventlow er på den måde ikke blot historien om én ener i dansk politik og historie, men også om en foregangsmand for den livsførelse og de normer, som i 1800-tallet blev allemandseje i Danmark og som den dag i dag endnu præger os,” afslutter museumsinspektøren, der hver onsdag kl. 14 vil stå parat i museets vestibule for at tage publikum en tur med tilbage i historien. En tur, der selvfølgelig heller ikke kan undgå at berøre årets særudstilling, ARVEN EFTER STRUENSEE, der igennem sommeren kan opleves på museet.

De offentlige onsdagsomvisninger begynder alle gange kl. 14.00 og tager cirka en times tid. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

For nærmere information kontakt Jesper Munk Andersen på jma@museumlollandfalster.dk eller 25593457.

Hvornår: Hver onsdag i juli 2017, kl. 14
Mødested: Vestibulen på Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: Gratis, når entréen er betalt, voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebillede:

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld