Pressemeddelelse 22. juni 2017

Museum Lolland-Falster viser udstillingen ”På Flugt”, der følger de syriske flygtninges flugt fra krigen, over Middelhavet, gennem flygtningelejre, op gennem Europa og til modtagelse, asyllejre og hjemsendelse eller udslusning i det danske samfund.

PÅ FLUGT - i en flygtnings fodspor fra Syrien til Danmark

Ny særudstilling på Stiftsmuseet i Maribo

Museum Lolland-Falster viser udstillingen ”På Flugt”, der følger de syriske flygtninges flugt fra krigen, over Middelhavet, gennem flygtningelejre, op gennem Europa og til modtagelse, asyllejre og hjemsendelse eller udslusning i det danske samfund.

Vi har hørt og set meget om flygtninge i medierne – og ingen glemmer de dage i september 2015, hvor grupper af flygtninge bevægede sig fra Rødbyhavn ad motorvejen over Lolland mod Sverige.

Men hvordan er det at flygte? Hvordan klarer man sig som flygtning? Hvilke udfordringer møder man på sin rejse over Middelhavet og videre gennem Europa? Hvordan levede man i asylcentret i Rødbyhavn, og hvad fordriver man ventetiden med, indtil brevet om asyl eller afslag kommer?

Sammen med Nationalmuseet, der har indsamlet genstande fra sådanne rejser, forsøger vi at give et indblik i, hvad det vil sige at være flygtning. Du kan se en af de gummibåde, der bragte syriske flygtninge over Middelhavet, og du kan med VR (virtual reality briller) opleve en midlertidig flygtningelejr på nærmeste hold.

Der er dagligdags ting som wc-skilte, opladestationer til mobiltelefoner, barbergrej og børnetegninger – men også falske redningsveste og tåregaspatroner fra konfrontationer ved grænserne. Alle fortæller de en historie om flugtens dilemmaer og spørgsmål: Skal jeg flygte eller blive? Hvem kan jeg stole på? Hvor er min familie? Hvor skal jeg hen? Overlever jeg flugten?

Udstillingen handler om menneskers skæbner - og hvordan de, trods kaotiske tilstande, forsøger at finde orden i en stresset dagligdag præget af uvished, mange spørgsmål og angst – men den handler også om håbet, glæden og troen på en bedre fremtid.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.

For nærmere information kontakt Erik Kristiansen på 22 45 90 42
ek@museumlollandfalster.dk eller Marie Brinch på 52 51 30 72
mb@museumlollandfalster.dk.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: udstillingen vises fra 8. juli til 10. december 2017 i museets åbningstid
Pris: almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Flygtninge,  Foto: Yannis Behrakis

Flygtninge,  Foto: Yannis Behrakis

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld