Pressemeddelelse 2. november 2017

Den gamle Købmandshandel i Nykøbing er ved at komme i julestemning. Kom en tur forbi og se alle de sjove, gamle varetyper, indsnus duften af den friskmalede kaffe og oplev den helt unikke stemning.

Rejs tilbage til 1950'ernes julekøbmandshandel

Den gamle Købmandshandel i Nykøbing F. danner rammen om sjove varer fra dengang, farfar var ung

Det første, der rammer dig, når du træder ind ad døren i Den gamle Købmandshandel i Nykøbing, er den aromatiske duft af kaffe. Du er nu rejst 50-60 år tilbage i tiden. Her er ingen indkøbsvogne eller selvbetjening, men søde og behjælpelige kommiser, der betjener dig efter de gode, gamle principper om god kundeservice.

Den gamle Købmandshandel er bygget op omkring det originale inventar fra Skottemarke købmandshandel på Lolland, der åbnede i begyndelsen af 1900-tallet. Her kunne kunderne købe alt det, der var brug for til den daglige husholdning: mad, tøj, værktøj, maling, brændevin, øl og sodavand, træsko, krydderier, chokolade, bolsjer, cykeldæk og tjære.

Købmandshandlen blev i 1955 købt af købmand Jørgen Skaaning Larsen, og der er i dag stadig en del varer herfra udstillet i butikken.

Selvom der er gået mange år siden 1955, er Den gamle Købmandshandel stadig leveringsdygtig i varer fra dengang. Her er blandt meget andet nymalet kaffe, te, honning, fletkurve, gammeldags bolsjer, brun sæbe, sæbespåner, dåser, petroleumslamper, keramik, gammeldags legetøj, byggryn og gode håndlavede børster.

Og i denne søde juletid, hvor hyggen og julepynten spreder sig over land og hjem, emmer Den gamle Købmandshandel naturligvis af ren nostalgi. Masser af nostalgiske klippeark, helligtrekongerslys, glaspynt, lametta, julebøger og spil, samt gode ideer til pakkekalenderen. Naturligvis byder vi også på en masse godt til ganen. Alt fra pomerans og sukat til julens mange kager, over kandis og snapseblanding til julesennep, kirsebærvin og julete.

Museets frivillige har igen i år været flittige og haft gang i saks og papir. De har fremstillet kræmmerhuse, juleophæng, sprællemænd og flettede julehjerter. Skulle man selv have lyst til at flette hjerter, forhandler vi også Knud Vægters populærere flettebøger og glanspapir.

Der er en helt speciel ånd i butikken ved juletid, og er du ikke allerede i stemning, vil et besøg i Den gamle Købmandshandel hurtigt ændre på det.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Julestemning i Den gamle Købmandshandel

Julestemning i Den gamle Købmandshandel

Julestemning i Den gamle Købmandshandel

Julestemning i Den gamle Købmandshandel

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld