Film

Filtrér
Maribo-filmen (LFS40084)

En film om Maribo og byens liv i årene 1931-1939. Rundgang i det gamle Maribo, man ser de gamle gader, stræder, forretninger og arbejdspladser i Maribo. Filmen er optaget af N. M. Nielsen i årene 1931-39.

Se filmen
Turistfilm – Rundt på Sydhavsøerne (MLF01146B0000003)

Filmen starter ved Storstrømsbroen og Orehoved station. Man ser bønderne på markerne langs banen, mens toget kører forbi, Stubbekøbing havn og er en tur igennem byen. Turen går forbi Næsgaard, Pomlenakke med Traktørstedet. Derefter er der et glimt fra Marielyst, rundtur i Nykøbing F. Vi besøger Zarens hus og torvet. Derefter sejlads på Guldborgsund, besøg på Ålholm slot og Nysted havn med fiskere og håndværkere. Kettinge kirke med kalkmalerier. Derefter besøges Frilandsmuseet i Maribo og domkirken efterfulgt af besøg på Reventlow-Museet Pederstrup, hvor der fortælles om Reventlow og hans skolereformer. Filmen slutter med et kig over sukkerroemarkerne ved Nakskov, Nakskov Sukkerfabrik og Nakskov Havn.

Læs mere
Et ungt mønsk pars ture på Sydhavsøerne i 1960´erne

I 1960´erne tog John Hansen og hans udkårne Agnes fra Møn på ture rundt på Sydhavsøerne. Agnes og John blev gift i 1964. Det unge par var på flere udflugter sammen med bl.a. Landbo Ungdom og andre venner. Parrets ture blev filmet af John Hansen og denne smalfilm er optaget i 1963. Et klip er fra en fælles tur med Landbo Ungdom på traktor over lavvandet til Farø, da foreningen Landbo Ungdom havde arrangeret et besøg på de to gårde, der fandtes på Farø. Et andet klip er fra åbningen af Fugleflugtslinjen i maj 1963. Her var fotografen dog sent på den, og nåede kun at se garden trække væk.

Se filmen