Kranier og kold krig til kaffen

Collage af billeder fra Koldkrigsmuseum Stevnsfort og arkæologiske fund

Fotos: Museum Lolland-Falster og Østsjællands Museum

 

"Kranier og kold krig til kaffen" var en del af Forskningens døgn 2019, og blev sendt live torsdag den 25. april kl. 15.00 til 16.00 fra Mediehuset København.

 

SE UDSENDELSEN I SIN FULDE LÆNGDE HER PÅ MUSEETS YOUTUBEKANAL

 

Hvis ikke du havde mulighed for, at følge livestreamingen via Museum Lolland-Falsters Facebookside, så fortvivl ikke – du kan stadig nå det!

 

Streamingen ligger stadig tilgængelig på vores facebookside, men du kan også se eller gense udsendelsen på vores YouTube-kanal, hvor gæsterne i studiet gør dig klogere på fortiden - fra stenalderen til afslutningen af den kolde krig. Kort sagt: Kranier og Kold Krig til Kaffen.

 

Vi fortæller også om hvilke metoder, der anvendes, og hvilke resultater forskningen giver os.

 

CulturePoint er et kort indslag, der fortæller om en ny online webportal, som er med til at synliggøre de mange gode kulturtilbud på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Vi kommer også ind på museernes rolle omkring formidling af kulturarvsoplevelser samt på forskellen på dannelse og æstetik i forhold til underholdning.

 

Vi kommer også forbi Koldkrigsmuseum Stevnsfort, hvor koldkrigsveteranerne - Arvid Jørgensen og Hans-Verner Poulsen - fortæller om fortet. Hvorfor har vi et Kold Krigs fort? Hvad betød den kolde krig for samfundet – lokalt, regionalt, internationalt? Hvilke emner forskes der i, og hvad kan gæsterne få med af viden?

 

Studieværter:

Allan Føns, journalist, Mediehuset København
Vibeke Knöchel Christensen, museumsinspektør og mag. art. Forhistorisk Arkæologi, Museum Lolland-Falster

 

Medvirkende:

Marie Brinch, museumsinspektør og cand. mag. Forhistorisk Arkæologi, Museum Lolland-Falster
Bjørnar Måge, museumsinspektør og cand. mag. Forhistorisk Arkæologi, Museum Lolland-Falster
Iben Bjørnsson, museumsinspektør, Ph.d. og historiker, Østsjællands Museum
Andreas Bonde Hansen, Ph.d. og lektor ved Absalon Professionshøjskole.

 

Udsendelsen er produceret af Mediehuset København i samarbejde med Østsjællands Museum og Museum Lolland-Falster med støtte fra Forskningens døgn