Stilleben på bordet – en moderne fortælling om herregårde  

Reventlow-Museet er i 2019 blevet indtaget af seks moderne kvinder, der hver bor på en af Lollands mange herregårde. De er inviteret indenfor på museet for at transformere de elegante empire-rum til en fortælling om, hvad det vil sige at bo på en herregård i dag. 

 

Kvinderne har hver valgt et rum, og er blevet bedt om at dække et bord, der repræsenterer deres liv og virke netop nu. Således vil man på museet møde fantastiske fantasier over, hvad en borddækning er.  

 

Til bordene er familieklenodier blevet fundet frem, legetøj er blevet lånt fra børneværelserne, skovens produkter er blevet høstet, og sågar et springvand har fundet vej til stuerne på Pederstrup. Gennem bordene fortæller kvinderne om den passion, der driver dem i hverdagen og forbinder dem med den historie, der er på de gamle herregårde.   

 

De seks kvinder, der deltager i særudstillingen, er: Stephanie Knuth fra Knuthenborg, Christel Lüttichau fra Søholt, Sisse Graum Jørgensen fra Søllestedgaard, Susanne von Rosen fra Vindeholme, Marie-Pierre Boel Andresen fra Kærstrup og Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal. 

 

Hvornår: 21. juni - 29. september i museets åbningstid 
Hvor:Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L. 
Pris: Almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage 
 

For nærmere information kontakt: los@museumlollandfalster.dk  /2559 3457