08. marts 2018
Stiftsmuseet

Rekonstruktioner af ansigter. Udarbejdet på baggrund af de originale romerske marmorbuster af Markus Aurelius og kejser Nero. Udarbejdet af Theaterakademie August Everding, München. Rekonstruktioner og gipskopier af busterne kan ses under foredraget og i den kommende særudstilling FACE.

Fra buste til ansigt

Har du nogensinde overvejet, hvordan de rigtige mennesker bag de klassiske græske og romerske gips- og marmorbuster mon så ud? Hvad mon der skulle til for at puste liv i figurerne, gøre dem levende?

 

Denne tanke har været omdrejningspunktet for et håndværksprojekt, som fire studerende fra Theaterakademie August Everding i München har arbejdet på. Som et led i deres uddannelse har de udført nogle helt utroligt livagtige og naturtro silikonefigurer, med udgangspunkt i de antikke gipsbuster.

 

Det har været et både langsommeligt og meget minutiøst arbejde at komme bag busternes polerede facade og rekonstruere selve ansigtet på personen, og resultatet vidner i høj grad om den håndværksmæssige kvalitet, som de har benyttet i deres tolkninger af de klassiske personligheder. Gennem deres rekonstruktioner kan vi nu komme endnu tættere på mennesket bag klassiske figurer som Kejser Nero, Faustina, Septimius Severus og Kejser Adrian.

 

Torsdag den 15. marts vil det være muligt at høre mere om processen og de tanker, der har ligget bag arbejdet med ansigtsrekonstruktionerne, når de fire studerende selv stiller op og viser deres håndværk frem på Stiftmuseet i Maribo. Med sig har de flere af de imponerende silikoneansigter, som kan ses under foredraget, som vil blive holdt på engelsk.

 

”Vi er rigtig glade for at have muligheden for at have de studerende fra Theaterakademie August Everding i München på besøg. Det er spændende at kunne lære mere om den proces, de har brugt for at frembringe disse enormt livagtige ansigter, og vi håber, at der er rigtig mange der, ligesom vi, synes det er interessant og kunne tænke sig at komme og høre deres foredrag”, siger Alexandra Damgaard, historiker og udstillingsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

 

Foredraget afholdes som et led i optakten til åbningen af Museum Lolland-Falsters nye særudstilling ’FACE. En udstilling om dit ansigt’, som kan ses på Stiftsmuseet i Maribo fra lørdag d. 17. marts til 27. oktober i år. En udstilling, som netop tager udgangspunkt i fremstillingen og opfattelsen af menneskets ansigt igennem tiden.

 

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: torsdag d. 15. marts kl. 19-20.30
Pris: 50 kr. Under foredraget vil der være kaffe og kage.