20. juni 2018
Stiftsmuseet

Rekonstruktion af kejserinde Julia Domna (ca. 200 e.kr.).

Offentlige omvisninger i udstillingen FACE

Tæt på ansigterne 
Offentlige omvisninger i udstillingen FACE. En udstilling om dit ansigt.
 

 

Hver onsdag i juli kan man kl. 14.00 komme med på en omvisning i Museum Lolland-Falsters særudstilling FACE. En udstilling om dit ansigt på Stiftsmuseet i Maribo. Udstillingen forholder sig til ansigtets mange aspekter og fortæller også om brugen af ansigtet i kunst, markedsføring og religion gennem tiden.  

 

"Den eneste, der ikke kan se mit ansigt, er mig selv," siger Erik Kristiansen, formidlingschef ved Museum Lolland-Falster. "Og det er måske lidt katastrofalt, når man tænker på, hvor stor betydning, ansigtet har i kommunikationen med andre. Til gengæld kan du se de romerske kejsere i øjnene, da vi viser otte meget livagtige rekonstruktioner. Ansigtet er det mest åbne kommunikationsmedie, vi har som mennesker, for selv om vi tror, at vi har lagt den helt rigtige maske, kan vi ikke kontrollere vores ansigtstræk, og bliver røbet af dem.  Samtidigt er det også noget af det mest intime vi har, - tænk på hvor grænseoverskridende det er, når andre går tæt på dit ansigt, eller stirrer på det. Derfor fortæller udstillingen en vigtig historie," fortsætter formidlingschefen. 

 

I omvisningerne bliver der fortalt om de tidligst kendte ansigter; fra stenalderens Venus fra Willendorf, de romerske kejseres brug af ansigtet til branding af dem selv, maskering - både den lovlige og den ulovlige, om portrætter, skønhed og ansigtets mytiske magt.  

 

Udstillingen er skabt i et samarbejde med Museum Silkeborg, og afrundes derfor naturligt nok med en meget veludført model af Tollundmandens ansigt.  

 

Når man ser på Tollundmandens rolige ansigt, kan man kun give kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregaard-Nielsen ret, når han siger: "Ser man på Tollundmanden, er de fine, forklarede træk lukket om et udtryk, der et øjeblik gør døden til noget overkommeligt.", slutter formidlingschefen, der er en af de personer, der står for omvisningerne i FACE i juli måned.  

 

For nærmere information kontakt: Erik Kristiansen på: 22 45 90 42 
ek@museumlollandfalster.dk 

  
 
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo 
Pris: Voksne: 50 kr. Børn gratis.  
Hvornår:4. juli, 11. juli, 18. juli og 25. juli 2018 kl. 14.00