11. september 2018
Stiftsmuseet

Inspirationen til udstillingen FACE kom bl.a. fra Tollundmandens fredfyldte ansigt. Tollundmanden blev fundet i en mose i 1950, men han er mere end 2000 år gammel. Hvad fortæller hans ansigt os? Hvilke historier kan et ansigt fortælle?

Foto: Museum Silkeborg

Salonaften med foredrag og vin på Stiftsmuseet i Maribo

Museumsdirektør på Museum Silkeborg, Ole Nielsen, idémanden bag FACE-udstillingen på Museum Silkeborg, fortæller om tankerne, der dannede grundlag for udstillingen:

 

”Vores identitet er bundet op på mange ting: Vores job, uddannelse, sprog, nationalitet, interesser og vores fysik m.m. Men først og fremmest er identiteten tæt koblet til vore ansigter. I spejlet kan vi se, at ”dette er mig”. Andre forbinder os med vores ansigter mere end nogen anden del af vores fysik. Vi bliver genkendt på ansigtet. Mødet mellem mennesker foregår ansigt til ansigt, og selvom det i reglen er hænderne, der i den vestlige kulturkreds fysisk berører hinanden, så er og bliver det centrale i mødet ansigterne. Causeri om det menneskelige ansigt, identitet, kommunikation og mødet ansigt til ansigt.”

 

Program:

Kl. 19.00 – 19.15:  Velkomst ved museumsformidler Anne Elmer

Kl. 19.15 – 20.05:  Foredrag ved Ole Nielsen, museumsdirektør for Museum Silkeborg

Kl. 20.00 – 20.05:  Introduktion af debat

Kl. 20.05 – 20.40:  Servering af vin og en lille snack, diskussion - publikum bevæger sig rundt i udstillingen undervejs

Kl. 20.40 – 20.50:  Opsamling på diskussionen ved Ole og Anne

Kl. 20.50 – 21.00:  Afrunding og tak for i dag

 

Om FACE. En udstilling om dit ansigt
Med denne udstilling kommer vi helt tæt på. Så tæt på, at vi kan se os selv i øjnene, hvis vi tør. Her er ansigtet i fokus, og vi sætter spørgsmålstegn ved dets betydning gennem historien, og ikke mindst i dag. Hvad er smukt? Hvad er grimt? Hvad er det, der fascinerer os ved andres ansigter? Og hvordan har det forandret sig gennem historien? Vi dykker ned i fortiden og ser på, hvordan ansigtet gennem årtusinder har været afbildet og efterladt til efterfølgende generationer, som et udtryk for dets tid. En mulighed for at se fortidens personer direkte i øjnene.

 

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 25. september 2018 kl. 19 – 21
Pris: Billetter 75 kr. Ved fremvisning af årskort eller voucher som medlem af CulturePoint opnås 50 % rabat på billetten.

 

Billetter købes via Billetto